Newsletter

×

Jizerská 50 - SkiTour

CGI IT Czech Republic s.r.o.
Zadarmo na Google Play

Nainstalovat

6.8.2019

Letní Jizerská 50 se blíží, vybíháme po stopách legendárního závodu

V zimě na běžkách, v létě po svých. Legendární zimní závod je ještě daleko, ale krásy unikátní přírody nabízí Jizerky i v létě. A proto už 31. srpna vyběhneme v Bedřichově v rámci seriálu Běhej lesy na letní variantu Jizerské 50. Pořád váháte, jestli se na start v  postavíte i v létě? Přinášíme vám následující důvody, proč vyrazit po stopách jedinečného běžkařského závodu. Ultramaratonská trasa už svou kapacitu letos už naplnila, ale stále si můžete zaběhnout trasy na 12 či 23 km. Přihlásit se můžete zde.

Jizerská 50 je tradiční lyžařský závod, kterého se účastní největší hvězdy běžeckého lyžování i běžkařští amatéři. Letní varianta tohoto klasického zimního závodu vám dává příležitost prohlédnout si ikonická místa Jizerských hor bez sněhové pokrývky. Zkraťte si čekání na zimní Jizerku a vyrazte v jejích stopách o posledním srpnovém víkendu.

Jizerské hory nabídnou nekonečné lesy a krásné výhledy. Zvlášť těm, co žijí ve městě, přijde vhod vyměnit alespoň na víkend smog a benzínové výpary za čistý vzduch chráněné krajinné oblasti. V zimě se tudy prohání tisíce běžkařů v obou směrech, a když sleze sníh, můžeme tyto široké stezky využít i k běhu. Odpadnou strkanice a nebezpečné předbíhání a každý si bude moci běžet svým tempem, aniž by někomu překážel nebo ho naopak někdo zdržoval. Přestože se závod poběží v horách, nemusíte se obávat náročných terénů a trailů. A je jedno, jestli se chcete jen zlehka proběhnout nebo si sáhnout na dno, Jizerská uspokojí každého. Pokud chcete běžet nenáročnou trať vhodnou i pro začátečníky, je pro vás ideální 12 km. Jestliže se chcete pořádně proběhnout a vidět to nej z Jizerek, 23 km tě určitě nadchne. A pro největší borce, kteří se toho nebojí, je tu ultramaratonská trasa na 50 km, která vás zavede až na Jizerku, ta už má ale kapacitu naplněnou.

Až do Liberce vede dálnice a například z Prahy se do Bedřichova dostanete za hodinu a půl autem. A ani hromadné dopravy se nemusíte bát. Z Liberce i Jablonce nad Nisou jezdí pravidelné autobusy a cesta trvá kolem 30 minut. A pokud jste z daleka, udělejte si v Jizerkách pěkný víkend.

Na trase 12 km se můžete občerstvit 4x, na trase 23 km 5x a na ultramaratonské trase 50 km dokonce 11x včetně cílové občerstvovačky. Zázemí závodu nabídne i další formy občerstvení, v Birell stanu budete moci doplnit alko i nealko tekutiny. Před i po závodě budete mít možnost nechat se zatejpovat od profesionálů. V cíli obdržíte krásnou dřevěnou medaili a SMS se svým časem a výsledkem. Těšit se můžete také na své fotografie ze závodu a diplom zdarma ke stažení. V tombole můžete po závodě vyhrát horské kolo Scott.

I malí špunti mohou závodit. Na děti do 15 let čekají tratě na 500 m a 1 km. Vítězové se mohou těšit na pěkné ceny. Byla by ale škoda jet do Bedřichova jen na otočku kvůli závodu. Jizerské hory nabízejí tolik možností, jak trávit čas, že tam můžete zůstat klidně celý týden. Co třeba vystoupat na rozhlednu Královka, vzdálenou necelé dva kilometry od Bedřichovského stadionu? Přímo v Bedřichově se nabízí i lanový park. V Liberci pak určitě navštivte iQLANDII nebo zoologickou či botanickou zahradu. Jablonec nadchne milovníky skla a bižuterie.  Běhej lesy Jizerská zní jako dobrý způsob, jak se rozloučit s prázdninami, ne? :)

Někdo radši běží sám za sebe, ale sdílená zábava je dvojnásobná zábava. Dejte dohromady partu kamarádů, postavte tým a společně se pokuste strávit na trati co nejvíc času. Tak jednoduchá jsou pravidla kategorie Slow motion. Platí zde, že čím větší tým postavíte, tím větší šanci na výhru máte! Smíšené páry mohou soupeřit v kategorii Tandem, podmínkou je, aby jeden člen týmu běžel 12 km a druhý 23 km.

Navíc je tu další unikátní soutěž - můžete se stát Králem nebo Královnou Jizerek! Do prémiové bodovací soutěže o Krále a Královnu Jizerek se započítávají výsledky ze zimní Jizerské 50 a Běhej lesy Jizerská v jednom roce. V bodování je zohledněna délka trasy, počet závodníků (zvlášť muži a ženy), který se na danou trať vydal, a umístění dle pohlaví.

A máme jeden krásný důvod navíc. My se můžeme pohybovat a sportovat téměř, jak se nám zlíbí. Jsou mezi námi ale lidé, kteří tolik štěstí v životě neměli. Při registraci na závod máte možnost vybrat si, jestli a jakou částkou chcete pomoci. Tentokrát budeme pomáhat pětileté Leonce, která se předčasně narodila drogově závislé matce, která o ni neměla zájem. Z toho důvodu ji má ve své péči její babička. Její start do života nebyl vůbec jednoduchý, měla jen pramalou šanci na přežití. Leonka má velké problémy s motorikou, ve svých 5 letech pouze leze po čtyřech a ve všem je zcela závislá na péči druhé osoby. Vybereme společně dostatek peněz, aby Leonka mohla absolvovat měsíční rehabilitační pobyt, který ji posune zase o kus dál a blíž k jejím prvním krůčkům?

 

Pošli dál

27.2.2024 - 58. ČEZ Jizerská 50 se pojede 6.-9. února 2025!
15.2.2024 - NASAĎTE ČELENKU OD ČSOB A MASTERCARD A VYHRAJTE REPRODUKTOR…
13.2.2024 - Koupaliště Dolina v Bedřichově se dočká revitalizace. I…
13.2.2024 - Zažádejte si o vrácení startovného z 57. ČEZ Jizerské 50…
Zpět na aktuality Zpět na úvodní stránku

ZÁVODY 57. ČEZ JIZERSKÉ 50

ČEZ JIZERSKÁ 50

11. 2. 2024

  Závod zrušen.  

JIZERSKÁ 25

10. 2. 2024

  Závod zrušen.  

ČT JIZERSKÁ 10

10. 2. 2024

  Závod zrušen.  

MINI JIZERSKÁ POJIŠŤOVNY VZP

9. 2. 2024

  Závod zrušen.  

VOLKSWAGEN BEDŘICHOVSKÁ 30

8. 2. 2024

  Závod zrušen.  

ČSOB Jizerská 17

8. 2. 2024

  Závod zrušen.  

T-MOBILE JIZERSKÁ FIREMNÍ ŠTAFETA

9. 2. 2024

  Závod zrušen.  

ORLEN SPRINT

9. 2. 2024

  Závod zrušen.  

FACEBOOK INSTAGRAM

GENERÁLNÍ PARTNER

    ČEZ

PRÉMIOVÝ PARTNER

    T-mobile

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + Mastercard

HLAVNÍ PARTNEŘI

    ORLEN
    VW užitokové vozy
    PVZP

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

    Česká televize

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

    Evropa2
    Sport

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    NSA
    SLČR
    Liberecký kraj
    #VisitCzechRepublic
    Ministerstvo pro místní rozvoj

Oficiální partneři

    Grant Thornton
    Volkswagen FS
    Generali Investments
    Česká mincovna
    SWIX
    Preciosa

Oficiální dodavatelé

    Jizerská o.p.s.
    Albrecht
    COOP
    Johnny Servis
    PERI
    ČHMÚ
    Pytloun
    Pacovis
    TKF
    Progres
    Královka
    Kitl

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kudy z nudy
    RTM+
    Liberecká drbna
    Nordic
    A11
    Liberec Český rozhlas

Spolupracujeme

    ČHS
    Freelo
    Smartemailling

Součást sérií

    Worldloppet
    Visma Ski Classic
    SkiTour

Institucionální partner

    Liberec
    Jablonec nad Nisou
    Frýdlant
    Obec Bedřichov

PARTNEŘI

    Enervit
    Ahrend
    Intersport
    Madhus
    Kama
    DB Schenker
    Nisa
    Asklepion

Pořadatel

    SkiKlub

SPOLUPOŘADATEL

    Asociace sportu pro radost

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul